Skönhets tips

Mjukgörande hudrengöring (för lätt akne)

Blanda 1 dl varmt vatten med 1/4 tsk salt. Använd en bomullstuss och tryck direkt mot blemman. Fortsätt trycka på tussen i flera minuter för att mjuka upp. Badda sedan blemman med honung på en bomullstopp och låt det vara kvar i 10 minuter. Skölj och torka av.

Fuktkräm för naglar och nagelband

Olivolja kan enkelt masseras in i nagel- och nagelbandsområdet för att fukta och ge näring. Detta är ett utmärkt knep som gör otrevliga trasiga nagelband till ett minne blott.


Ögonlindring med kiwi

Blunda och lägg en tunn skiva kiwi på vardera ögonlock, för att föryngra ögonen och eliminera mörka ringar. Låt kiwin ligga på i 15 minuter.

Ansiktskiwi

Lägg en skalad kiwi i en mixer eller matberedare. Tillsätt en halv gurka och 5 jordgubbar. Blanda väl. Om blandningen är för rinnig kan du ha i en skvätt havregryn så att det tjocknar. Massera in på ansiktet och halsen. Skölj med varmt vatten efter 15 minuter.
Fuktande och exfolierande ansiktsscrub med olivolja

Ett par teskedar socker och olivolja så det räcker till en kräm - det blir en ansiktsscrub som ger den mjukaste huden någonsin utan att det kostar ett öre.

Kroppsscrub: Blanda grovsalt med lite olivolja och 10 droppar av någon eterisk olja, så får du en perfekt kroppsscrub som exfolierar och fuktar på samma gång.

Kom bara ihåg att dessa hemmagjorda behandlingar inte innehåller några konserveringsmedel, så du vill kanske göra nya och färska omgångar varje gång


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0